Biomassa verbranding

Het verbranden van biomassa is een populaire manier van energie opwekken. Met name de moderne houtverwarming is een milieuvriendelijk en zuinig alternatief voor of aanvulling op klassieke verwarmingsinstallaties, die werken op fossiele brandstoffen.

Onze moderne biomassa-installaties werken volkomen automatisch en zijn uitgerust met regel- en veiligheidsinrichtingen voor een betrouwbare, efficiënte en veilige werking.

Biomassa: Houtverbrandingstechniek

Houtverbrandingstechniek is een natuurlijk alternatief voor het verwarmen met olie en gas. Maar niet alleen de verantwoorde omgang met het milieu is een argument voor deze duurzame grondstof.

Hout is in de meeste landen een vertrouwde brandstof met een hoge energie-efficiency. Daarbij is bijna altijd voor handen en onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Tenslotte is het toepassen van houtverbrandingstechniek in de vorm van een houtketel een actieve bijdrage aan de duurzame instandhouding van het klimaat. Dit komt omdat het verwarmen met hout is CO2-neutraal - er wordt slechts zoveel kooldioxide aan het milieu afgegeven als dat het hout gedurende zijn groei heeft opgenomen.

Hoe werkt het verwarmen van hout met een pelletkachel?

Houtketels zijn voor alle houtsoorten verkrijgbaar. In de particuliere sector zijn in de eerste plaats pellet- en kloofhoutketels vertegenwoordigd. Voor industrieel gebruik worden geschikte installaties voor rest- en kloofhout, houtsnippers en houtafval aangeboden. Houtverbrandingsinstallaties hebben een vermogensrange tot 13 000 kW, daardoor kunnen zelfs de grootste gebouwen centraal worden verwarmd en comfortabel van warmwater worden voorzien - bij een rendement tot 93 procent. Bijkomend voordeel is dat u met deze manier van verwarmen ver onder de wettelijk voorgeschreven emissiewaarden blijft.

De voordelen

  • Hoog rendement dankzij beproefde verbrandingstechniek, drietrekswarmtewisselaar, modulerende vermogensregeling en geregelde primaire en secundaire luchttoevoer
  • Makkelijk onderhoud dankzij volautomatische ontassing en optioneel pneumatisch reinigingssysteem
  • Hoogtechnologische veiligheidsinrichtingen garanderen een veilige en betrouwbare werking
  • Uitstekende vermogensregeling van 30% tot 100%
  • Individueel ontwerp van uw installatie door ons specialistenteam

De Nadelen

  • Veel ruimte nodig
  • Pellets aanschaffen

Heeft u een project of een potentieel project waarbij Biomassa een oplossing kan zijn?
Laat het ons weten, door te bellen naar 078-6933033 of vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Sluiten