Installatieonderhoud en levering brandstof Gorinchem

In Gorinchem in de wijk Lingewijk-Noord ligt het appartementencomplex 'De kop van de IJsbaan' met ruim 60 levensloopbestendige woningen en een aantal bedrijfsruimten. Dit recent gebouwde appartementencomplex heeft een zeer bijzondere technische ruimte. Deze is voorzien van veel glas waardoor de installatie zichtbaar is gemaakt. Waar normaal gesproken de functionaliteit de enige voorwaarde is voor het ontwerpen van een installatie is in dit geval binnen de gemaakte keuzes ook nagedacht over het visuele aspect zonder verder enige concessies te doen aan de werking van de installatie.

Voor de warmte- en warmwatervoorziening is hier gekozen voor een biomassa installatie met houtpellets als brandstof. Voor eventuele ondersteuning of noodsituaties en warmteopwekking in de zomermaanden is een tevens een cv-ketel met gas als brandstof geplaatst.

Eigenaar van De kop van de IJsbaan, Poort 6, zocht een partner die niet alleen storingsdienst en onderhoud op zich wilde nemen maar ook het leveren van de brandstof ging verzorgen.

Binnen het brede scala aan mogelijkheden dat EOS te bieden heeft was dit een geweldige kans om onze opgedane ervaring en kennis van de duurzame markt in de praktijk te tonen. Door continu intensief te participeren op de markt van duurzaamheid en daarmee ook alle ontwikkelingen op de voet te volgen heeft EOS namelijk een breed netwerk aan contacten opgebouwd. Wij zijn zeer bekend met de kwaliteiten en de prijzen van de houtpellets op de markt. Hierdoor heeft Poort 6 de garantie dat zij voor hun installatie kwalitatief hoogwaardige houtpellets als brandstof krijgt tegen een zeer scherpe prijs.

EOS is bij De kop van de IJsbaan niet alleen verantwoordelijk voor het onderhoud van de installatie maar heeft ook 24/7 storingsdienst voor calamiteiten en verzorgt de levering van de brandstof - in dit geval houtpellets.

De rol van onze partners:
- Boonstoppel Engineering: ontwerp duurzame installatie met houtpellets als hoofdbrandstof

Sluiten